måndag 22 oktober 2007

GIF Sundsvall - Degerfors IF 0-1

Vad ska man säga? Sundsvall spelar för allsvenskt kontrakt, de har inte förlorat en match hemma på Norrporten Arena och det enda ynkaste målet de släppt in under säsongen på hemmaplan var ett självmål. Med det i ryggen var jag på förhand mer än nöjd med 0-0, gnetspel och en pinne med sig hem.

Istället visar lavaheta Drugge rätta känslan igen, Nurme visar sig hittat toppformen mellan stolparna och DIF tar alla tre poäng och säkrar därmed kontraktet för 2008!

Själv kunde jag tyvärr inte se matchen på TV då vi befann oss på väg hem till västkusten efter en spahelg på Loka Brunn. Det fick bli sportradion och för en gångs skull var rapporteringen bra. Men visst blev man nervös när såväl Öster, Jönköping, Falkenberg och Sylvia sprattlade till och alla tog ledningen. Jag såg en skräckmatch nästa lördag framför mig där allt skulle behöva avgöras i sista omgången hemma mot Norrköping.

Men just nu vi passerade genom Degerfors på väg hem, precis utanför Bosna så händer det. DIF gör 0-1 och allt är klart! Flaggorna utanför Bosna vajade högt och vi kunde nästan höra jublet där inne ända ut i bilen.

DIF har en grym höst bakom sig. 6 raka utan förlust och 5 raka vinster. Nu fyller vi Stora Valla på lördag, klämmer dit Norrköping och njuter sen av att vi har Superettan även 2008!

Loka Brunn var för övrigt underbart det med. Ni som inte varit där, åk dit. Perfekt omgivning för att varva ner, massor av gott att äta och bad i alla dess former.

Inga kommentarer: