fredag 31 augusti 2007

Hockeygodis


Har åkt på en liten benhinneinflammation och blivit ordinerad en tiodagarskur med Voltaren. 3 tabletter dagligen ska intas och det har gett verkan såhär långt. Men också biverkan då de små tabletterna är rätt elaka mot magen.

Voltaren är annars också känt under begreppet "hockeygodis" då det lär vara en viktigt del i ishockeyspelarnas kostcirkel under tävlingssäsongen. Voltaren är nämligen en sån där medicin som är bra mot de flest åkommor.

Läste lite på det lilla pappret som följer med asken och det är intressanta saker:

- En del personer som använder medicinen kan få magbesvär som till exempel ont i magen, illamående och diarré. Andra som använder medicinen kan till exempel få huvudvärk, yrsel, hudutslag eller påverkan på levern. Medicinen kan också öka risken för magsår.

- Man bör inte använda läkemedlet när man är gravid. Det finns en risk för att fostret kan påverkas.

- Man kan använda medicinen när man ammar trots att det verksamma ämnet passerar över i modersmjölken. Om man följer de doseringsanvisningar som följer med läkemedelsförpackningen är det ytterst osannolikt att barnet påverkas.

- Läkemedlet kan minska kvinnors möjligheter att bli gravida

- Biverkningar som kan förekomma av Voltaren är att man till exempel kan få hudutslag, klåda, rodnad eller svullnad i huden.


Ja men då så, det där verkar ju inte så farligt. Jag knaprar på.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja men va fan, de går väl att krossa o sen blandas i mjölk så märker man inte så mycket av dem? nu vet jag inte om mjölk förhindrar effekten men det ska iaf vara täckande för magen?
fast jag fick alltid äta aspirin, men anti-inflam som anti-inflam