torsdag 30 augusti 2007

Frälsarna

Så har då Degerfors IF:s ledning agerat. Med transferfönstret stängning som närmar sig som en giljotin så kontrakterades igår två spelare för att få DIF att lyfta över strecket.

Djordje Mrdjanin

Ingen har sett honom spela förutom tränaren Milenko som enligt egen utsago säger att det inte behövs då han tränat honom förut och vet vad han kan. Djordje Mrdjanin, som är 26 år och mittback, har de senaste säsongerna tillhört klubben Hajduk Kula i den serbiska högstaligan. En ny Dusko? Hoppas får man väl göra i alla fall.

Chukwudi Nwogu

Här kommer årets chansning. Vem är han, vad gör han och var kommer han ifrån? Ja, frågorna är många och ingen verkar veta helt säkert. Hans agent har i alla fall lovordat honom och talat om att han har 11 A-landskamper för Nigeria på meritlistan. Han är 25 år, är mittfältare men kan också användas som anfallare och har innan han kom till Degerfors tillhört en klubb i sitt hemland Nigeria står det att läsa på DIF:s egen hemsida. Men när man rotar i en del tidningar så står det att han senast spelat i både Ryssland och Ukraina...

Chukwudi (smeknamnet Chucken ligger nära till) kom till Degerfors i början av veckan och hann med en träning och en match i U21-laget. Intrycket därifrån var inte direkt bra enligt rapporterna där kommentarerna var matchotränad, snabb men ingen kontroll och svårt att hitta rätt. Inte kanske direkt vad man söker med 9 matcher kvar där kravet på omedelbar anpassning i laget måste vara en viktig del när man värvar.

Men, låt mig hånas och spottas på efter säsongen när Chucken har gjort 8 mål på de sist 4 matcherna och räddat nytt kontrakt. Det skulle ta emot mer än gärna.

Inga kommentarer: