onsdag 12 december 2007

Fått och gått

Vi är i mitten av december och Degerfors har än så länge legat ganska lågt när det gäller värvningar. En sak man kan vara säker på är att förslag på spelare lär inte saknas. Sportchefen Andreas Anderssons har nog blivit erbjuden både det ena och andra av agenter från hela världen, men att sålla och hitta guldkornen är inte det lättaste.

Christophe Lallet, ung talang från Gröndal är just nu enda nyförvärvet och det skrämmer inte många motståndare.

Daniel Åkervall, mittfältare från Syliva, ser ut att vara förlorad till Ljungskile.

Andreas Drugge då? Ja, vi får verkligen hoppas att han stannar kvar. Eller? Han har kontrakt ett år till och gör han bra säsong till så lär vi ser ännu fler klubbar jaga honom nästa år och då utan övergångssumma. Bättre att casha in nu och värva nytt? Eller njuta av Drugge under 2008 också och sen vinka adjö?

Andreas Andresson har lovat att luckan efter Emil Berger ska fyllas med ett etablerat namn. Man blir nyfiken på uttalanden som dessa. Vem kan det vara? Är det bara en floskel eller ligger det något bakom?

Degerfors IF kommer aldrig att kunna värva färdiga stjärnor även om plånboken hade varit av storlek á la Svennis. Nej, vi måste satsa på att erbjuda ett bra klimat för spelare att växa i, ett skyltfönster mot något större. Dessutom ska spelarna vara rätt för klubben och passa in i den mentalitet som finns i laget och på orten. Ingen lätt ekvation minsann.

Inga kommentarer: